erfgoedobject

Dorpswoning

bouwkundig element
ID
17205
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17205
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Alleenstaand dubbelhuis met bakstenen, beschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw; vijf traveeën en één bouwlaag, afgedekt met zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Beschilderde sokkel. Beluikte steekboogvensters met ontlastingsboog gemarkeerd door aanzetstenen en een diamantkopsluitsteen; afgeronde lekdrempels van arduin. In middenrisaliet, steekboogdeur in geprofileerde arduinen omlijsting op neuten. Bewaard houtwerk voor ramen. De rechthoekige vensters van de achtergevel zijn voorzien van rolluikkasten.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dorpswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17205 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.