• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve

Beschrijving

Open hofstede met woonhuis en op het deels begraasde, deels gebetonneerde erf een grote en een kleine langsschuur.

Woonhuis van het dubbelhuistype van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Baksteenbouw; plint van blauwe papensteen. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en houten rolluikkasten; strekse ontlastingsboog. Licht getoogde deur met geprofileerde arduinen omlijsting op neuten. Eenvoudig hoofdgestel met gelede houten architraaf en rechte kroonlijst. Links lager aanbouwtje van twee traveeën onder zadeldak (kunstleien).

Ten zuiden van het huis: twee verankerde bakstenen langsschuren, loodrecht op de straat. De kleinste, met jaartal 1901, is afgedekt met een zadeldak (Vlaamse pannen), de grootste met een afgewolfd zadeldak (deels golfplaten, deels Vlaamse pannen). Korte gevels van beide met aandaken en muurvlechtingen van blauwe papensteen. Rechthoekige poorten en deuren met houten lateien onder strek van blauwe baksteen.

Auteurs: Demey, Anthony