• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoeve met woonhuis aan de straatzijde en schuur ten oosten ervan. Tussen beiden, aanhorigheden zonder noemenswaardigheden. Boerenhuis van het dubbelhuistype met gecementeerde gevel uit de tweede helft van de 19de eeuw; één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en houten rolluikkasten. Arduinen 19de-eeuwse spiegelboogdeuromlijsting naar 18de-eeuws model, voorzien van neuten, een recht middenkalf, bewerkte sluitsteen en geprofileerde, gebogen en gekorniste waterlijst. Rechte muurankers op de penanten. Zijgevel bevat een klein ingemetseld kapelletje. Achtergevel met voutekamer boven kelder rechts van de deur. Achterop het erf staat een langsschuur met steil schilddak waarvan rietbedekking nog gedeeltelijk bewaard.

Auteurs: Demey, Anthony