Boerenburgerhuis gedateerd 1930

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis gedateerd 1930

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Vooraan in een fraaie tuin gelegen boerenburgerhuis van één bouwlaag en vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), voorzien van kleine klimmende dakkapel. Gedateerd 1930 in gevelsteen boven deur. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand, begrensd door lisenen en uitspringende deurtravee. Steekboogvensters per twee ingeschreven in licht verdiept muurveld afgelijnd door rondboogfries op natuurstenen kraagstenen. Markerende tweekleurige boogstenen. Kroonlijst op houten klossen en consoles.

Auteurs: Demey, Anthony