Kapel Onze-Lieve-Vrouw der Polders

Beschrijving

Kapel in neogotische stijl opgetrokken in 1862 naar ontwerp van Eerwaarde Heer Josephus Aloysius De Roubaix (directeur van het jongensweeshuis in Sint-Niklaas), ter vervanging van de bouwvallige kapel van 1682 op dezelfde plaats. Het parement werd echter recentelijk vernieuwd met harde machinesteen. Plattegrond in de vorm van een Grieks kruis, op de kruising bekroond door een Onze-Lieve-Vrouwe-beeld van Joseph Geefs. In de puntgevels bleef het oorspronkelijk neogotisch maaswerk in witte natuursteen behouden.

Auteurs: Demey, Anthony