Boerenburgerhuis gedateerd 1898

Beschrijving

Boerenburgerhuis van vijf traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de 19de eeuw. Bovenverdieping vermoedelijk latere toevoeging. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op beschilderde arduinen plint, voorzien van rechte muurankers op begane grond en beëindigd door eenvoudige kroonlijst en cordon. Rechthoekige vensters met lekdrempels, op de gelijkvloerse verdieping vrij recent voorzien van rolluikkasten, doch waarschijnlijk eertijds beluikt (zie ogen). Neoclassicistische deuromlijsting van beschilderde arduin uit de tweede helft van de 19de eeuw: pilasters op neuten onderling verbonden door gestrekte tussendorpels en architraaf, laatst genoemde bekroond door geprofileerde kroonlijst. Houten deur met paneelwerk. Gescheiden van woonhuis door middel van eenvoudig poortje: grote bakstenen langsschuur onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gevel aan straatzijde: tuitgevel met smal aandak en muurvlechtingen van blauwe papensteen, voorzien van ankers en gedateerd 1898, eveneens door middel van blauwe baksteenkoppen. Twee poorten onder houten latei en strek met aansluitend halfrond licht. Driebeukig houten gebinte van vier traveeën.

Auteurs: Demey, Anthony