Open hoeve en kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

Open hoeve met 19de-eeuws woonhuis (voorgevel ten noorden) van vijf traveeën onder steil zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw met beluikte rechthoekige vensters. Achtergevel met beluikte en getraliede vensters. Voorts recente stallen en schuren.

Rechts op het erf, aan de straatkant: kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes in 1927 gebouwd door Cam. Van Raemdonck (Haasdonk). Bouwvallige bakstenen constructie met driezijdige apsis en zadeldak (asbestleien). Stompe puntgevel op schouderstukken. Rechthoekige vleugeldeur met blind spitsbogig boogveld, waarop een geschilderde banderol met tekst: "opgedragen aan O.-L.-Vrouw van Lourdes".

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 47/1, 1935, p. 41.

Auteurs: Demey, Anthony