Villa gedateerd 1905

Beschrijving

Alleenstaande villa in een mooi park daterend van 1905 (gevelsteen). Bakstenen gebouw met twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak (asbestleien). Voorgevel met dubbelhuisopstand gemarkeerd door uitspringende rechter travee met puntgevel onder haaks zadeldak, geaccentueerd door driezijdige erker doorlopend over twee bouwlagen. Horizontaliserende lichte bakstenen banden omlopend boven de korfboogvormige deur en benedenvensters. Rechthoekige bovenvensters onder arduinen latei en witbakstenen strek. Sierankers. Overkragende kroonlijst op consoles. Links, lagere aanbouw. Alleenstaande garage in tuin.

Auteurs: Demey, Anthony