Kapel Heilig Hart van Jezus

Beschrijving

Vrij grote neogotische kapel, met plint, pilasters en ontlastingsbogen van blauwe papensteen; op de sluitsteen boven de deur 1878 gedateerd en met de initialen L.V.M. (voor E.H. L.V. Michiels). Rechthoekige plattegrond, twee traveeën met driezijdige apsis. Beraapte voorgevel met trapgevelbekroning (10 trappen + topstuk) en opschrift: "Geloofd zij Jezus Christus. Nood zoekt troost". Getraliede spitsboogvensters in de zijgevels; spitsboogdeur met neogotisch maaswerk in het bovenlicht, waarboven een Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in een beglaasd nisje.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 47/1, 1935, p. 49.

Auteurs: Demey, Anthony