erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID
17318
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17318

Juridische gevolgen

Beschrijving

Herenhuis met lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Arduinen sokkel en parement van gele baksteen verlevendigd door wit-groene muurbanden met diamantkopversiering ter hoogte van de dorpels. Licht vooruitspringende linker travee met steekboogpoort voorzien van arduinen schamppalen. Vensters onder kleurige strekse steekboog, aanzetstenen en diamantkopsluitsteen en met arduinen lekdrempels; op de begane grond nog met arduinen paneel op de borstwering. Gevelbekroning door middel van arduinen architraaf, een fries met rechthoekige panelen, en een gekorniste kroonlijst met klossen en zware gecanneleerde consoles.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17318 (Geraadpleegd op )