Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Alleenstaand villaatje met begraasde voortuin, afgesloten door smeedijzeren hek. Woning in pseudotraditionele stijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw met bakstenen lijstgevel, horizontaal geleed door platte banden. Drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, asbestleien) met twee dakkapellen. Risalietvormende linker travee met op de begane grond een driezijdige houten erker, op de bovenverdieping een rechthoekig venster met rondbogig blind tympaan, en een tuitgevelbeëindiging. Voorts rechthoekige vleugeldeur en vensters onder geprofileerde latei. Hoofdgestel door middel van gelede architraaf, fries met pseudo-steigergaten, en gekorniste kroonlijst.

Auteurs: Demey, Anthony