• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dubbelhuis met beschilderde gecementeerde lijstgevel op arduinen plint, uit het tweede kwart van de 19de eeuw; vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), voorzien van een centraal dakvenster met rechthoekige lichtopening onder een blind rondbogig boogveld. Rechthoekige vensters met sierlijke rolluikkasten en arduinen lekdrempels. Rechthoekige licht geprofileerde arduinen deuromlijsting op neuten en voorzien van een gestrekt tussenkalf met ruitmotieven, en een geprofileerde waterlijst; fraaie houten deur met paneelwerk (eerste kwart van de 20ste eeuw?).

Auteurs: Demey, Anthony