Vrije Basisschool Don Bosco

Beschrijving

Vermoedelijk opgericht naar ontwerp van 1936 van J. Van De Vondel (zie bouwaanvraag voor sterk gelijkend, doch kleiner en achterin gelegen schoolgebouw).

Rechthoekig bakstenen volume van twee bouwlagen onder plat dak, in nieuwe zakelijkheid. Voorgevel en westgevel met in register geplaatste vensters, hoek met doorlopende verticale glaspartij boven getraliede patrijspoorten; halfrond balkonnetje links.

Maximaal opengewerkte oostgevel (zie lichtinval in de klaslokalen) aan de speelplaats, die van de straat wordt afgesloten door een bakstenen muur met rechthoekige poort. Grotendeels vernieuwde metalen ramen.

• Gemeente-archief Willebroek, Bouwingen, 1936, nummer 41.

Auteurs: Steyaert, Rita