erfgoedobject

Haendorphoeve

bouwkundig element
ID
17367
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17367
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Achterin gelegen woonhuis met dubbelhuisopstand en verankerde, bepleisterde en beschilderde gevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempel. Rechthoekige geprofileerde arduinen deuromlijsting op neuten en voorzien van een gestrekte tussendorpel en rechte waterlijst; bovenlicht met ijzeren tracering en gekleurd glas. Ten zuidwesten van het woonhuis, op het beboomde erf een bakstenen vierbeukige langsschuur van vijf traveeën onder afgewolfd zadeldak, deels nog met rietbedekking en voorts golfplaten.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Haendorphoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17367 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.