• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoningen

Beschrijving

Twee identieke dubbelhuizen met bakstenen lijstgevel uit het vierde kwart van de 19de eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, respectievelijk Vlaamse pannen, mechanische pannen). Markerend middenrisaliet. Horizontale muurbanden van witte baksteen. Steekboogvensters met arduinen aanzet- en diamantkopsluitsteen en lekdrempels. Dito deur in magere geprofileerde arduinen omlijsting op neuten. Gevelbekroning door fries met faiencetegels en gekorniste kroonlijst op modillons (nummer 16: kunststof).

Auteurs :  Demey, Anthony