Beschrijving

Open hoeve bestaande uit woonhuis en verschillende schuren en stallen ten zuiden ervan. Kleine voortuin en gekasseide oprit. Dubbelhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, asbestleien). Verankerde bakstenen voorgevel (ten noorden). Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en latei. Rechthoekige arduinen deuromlijsting op neuten, en voorzien van gesigneerde en gedateerde latei P.J.V.O. 1857 E.A.D.M. onder rechte waterlijst rustend op twee gegroefde consoles, bovenlicht met ijzeren rozettracering (zie nummer 92). Gevelbeëindiging door bepleisterd hoofdgestel bestaande uit gelede architraaf, vlakke fries en houten gootlijst. De oudste schuren zijn nog gedeeltelijk van hout op een bakstenen voet, en afgedekt met een afgewolfd zadeldak met rietbedekking.

Auteurs: Demey, Anthony