Kapel van het Heilig Hart

Beschrijving

Neogotische bakstenen kapel, op rechthoekig grondvlak van twee traveeën en afgedekt door een zadeldakje (nok loodrecht op de straat, kunstleien), opgetrokken door Dokter Van Haelst als dank voor het weerkeren van zijn zoon uit de Eerste Wereldoorlog. Spitsbogige vleugeldeur met bakstenen archivolten met erboven banderol.

Zijgevels van twee traveeën met dito vensters en archivolten. Dakruiter boven de geveltop. Binnen houten altaar met snijwerk en verschillende gepolychromeerde pleisteren beelden en collectie foto's.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 47/1, 1935, p. 64.

Auteurs: Demey, Anthony