erfgoedobject

Korenhoeve

bouwkundig element
ID: 17411   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17411

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Korenhoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Zogenaamd Korenhoeve met aan de straat gelegen recent woonhuis en grote dwarsschuur op het achtererf. Met gras begroeid erf met haagafsluiting. Bakstenen dwarsschuur op gecementeerde plint en afgedekt door overkragend zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lange gevels van tien traveeën met rechthoekige vensters en deuren onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten. Twee menpoorten; boven de eerste, een dakvenster met rechthoekige laaddeur. Rechter zijpuntgevel (ten oosten) met sierlijke, getrapte, klimmende fries en uitgewerkte muurankers. Begane grond met spitsboogarcade van drie traveeën als toegang tot de remise. Rechthoekige laaddeur in de geveltop en bovenaan een rond uilengat.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Korenhoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17411 (Geraadpleegd op 26-09-2020)