Boerenwoning gedateerd 1636

Beschrijving

Boerenhuis haaks op de straat ingeplant, met kleine voortuin; één bouwlaag en vier + twee traveeën onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, riet, golfplaten) op de rechter zijgevel gedateerd 1636 (muurankers). Gewitte gevels op gepikte plint. Lange muurankers met gekrulde spie. Voorgevel (noordoosten) met gewijzigde muuropeningen: beluikte en getraliede rechthoekige vensters, deur onder gebogen bakstenen waterlijstje. Links twee lagere traveeën met behouden kruiskozijn en deur met bolkozijn als bovenlicht. Zij- en achtergevel bevatten beluikte houten bolkozijnen. Voormalig erf verminkt door nieuwbouw.

• DE GROODT A., De oude hoeven in het Land van Waas, 1955, Antwerpen, p. 76.

Auteurs: Demey, Anthony