Kleuterschool Sancta Maria

Beschrijving

School met bijhorend klooster in nieuwe zakelijkheid, eerste bouwlaag en zusterswoning naar ontwerp van J. Van De Vondel van 1934, vergroot met twee klassen en verhoogd met tweede bouwlagen naar ontwerp van zelfde architect respectievelijk van 1935 en 1936.

Half vrijstaande, verspringende, gele baksteenbouw van één en voornamelijk twee bouwlagen onder plat dak, op een gecementeerde plint, dito muurbanden. Rechthoekige muuropeningen, deels vernieuwd met aluminium, overluifelde deur. Vernieuwde ingang links voor het lager afgerond bouwvolume met doorlopend vensterregister. Latere uitbreidingen achteraan.

• Gemeente-archief Willebroek, Bouwingen, 1934, nummer 12; 1935, nummer 77 en 1936, nummer 40.

Auteurs: Steyaert, Rita