Burgerhuis Sleutelhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Sleutelhof

Beschrijving

Alleenstaand huis van vijf traveeën met één en twee bouwlagen onder zadeldaken (respectievelijk parallel aan en loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Verankerde gecementeerde geknikte gevel met combinatie van lijst- en puntgevel. Mogelijk oude kern (confer cartouche met jaartal 1645 en sleutel) doch zonder zichtbare sporen. Aangepaste beluikte rechthoekige vensters onder ijzeren I-latei met rozetvormige bevestigingsbouten (eerste kwart 20ste eeuw). Centrale rechthoekige deur met neoclassicistische arduinen omlijsting, op de latei 1840 gedateerd. Sierankers in de geveltop.

Auteurs: Demey, Anthony