erfgoedobject

Boerenwoning

bouwkundig element
ID
17476
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17476
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Boerenhuis met van de straat afgewende gecementeerde voorgevel van vijf traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), in de eerste helft van de 19de eeuw te dateren. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen boven- en onderdorpel. Deur in arduinen omlijsting, analoog aan deze van nummer 32 doch met neoclassicistische kapiteeltjes. Op het erf, ten zuiden van het woonhuis, dwarsschuur op de puntgevel 1911 gedateerd (papensteen). Traveeën gemarkeerd door lisenen van blauwe baksteen. Uitgesneden windborden. Gesloopt 1979.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Boerenwoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17476 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.