Twee noodwoningen

Beschrijving

Twee houten diephuizen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen), volgens kadastrale gegevens uit de jaren 1920, bevestigd door erg gelijkende bouwaanvragen op een ander en zonder adres van 1921 en 1929. Volgens H. Lejon de enige getuigen van de 129 noodbarakken, type 6 x 6 meter, te Willebroek opgericht door het Koning Albertfonds.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De noodwoning op nummer 6 werd gedemonteerd door geniesoldaten uit Burcht in 2016 en gerestaureerd door leerlingen van PTS Boom. De noodwoning zal heropgebouwd worden aan het Fort van Breendonk (Brandstraat 57) en dienst doen als een educatieve entiteit op de site.