Boerenarbeidershuisjes en klompenmakerij

Beschrijving

Achterin gelegen boerenarbeidershuisjes met achter aangebouwde zogenaamde klompenmakerij de Block. Woonhuisjes van drie en twee traveeën (spiegelbeeldschema) met één bouwlaag en zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Verankerde bepleisterde voorgevel met rechthoekige beluikte vensters en deuren. Getrapte daklijst. Bakstenen zijpuntgevel met twee rondboogvensters. In het verlengde, aangebouwde zogenaamde blokstal onder achteraan sterk overkragend zadeldak boven de droogzolder.

Auteurs: Demey, Anthony