Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Zogenaamd Glooihoeve, hoeve met breder uitgebouwde en hogere schuur ten westen; bakhuis (nok loodrecht op het woonhuis), regenput en boomgaard ten zuiden, gelegen aan een aarden weg en in kern mogelijk opklimmend tot de 18de eeuw (zie kaartmateriaal van Sint-Bernardsabdij) en de eerste helft van de 19de eeuw (zie inplanting op kaart Vandermaelen en kadastrale gegevens).

Woonhuis van vier traveeƫn en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Gecementeerde, verankerde lijstgevels met geprofileerde daklijst; rechthoekige (noordgevel) en segmentbogige (zuidgevel) muuropeningen, opkamervensters in de noordoosthoek. Naar verluidt vrij gaaf bewaarde binnenindeling en interieur.

• Gegevens verstrekt door H. Lejon.

Auteurs :  Steyaert, Rita