Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning, gedateerd 1860, en schuur

Beschrijving

Achterin gelegen boerenhuis met langwerpige voorgevel (op het noorden) van zes traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Verankerde baksteenbouw, bepleisterd en geschilderd op plint van breuksteen. Beluikte rechthoekige vensters met versierde stucsluitsteen; links van de deur verbouwde travee. Arduinen deuromlijsting met neoclassicistisch hoofdgestel met op de fries "A.S.M.K. 1860"; latere?) paneeldeur en bovenlicht met sierlijke ijzeren roedeverdeling.

Haaks op het woonhuis, ten noordoosten ervan, grote dwarsschuur van 1934, zonder verdere noemenswaardigheden.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Bij een recente renovatie van de boerenwoning werden de plint, luiken, stucsluitstenen en bovenlicht met roedeverdeling verwijderd. De andere erfgoedkenmerken zijn nog herkenbaar bewaard. De dwarsschuur werd ingrijpend gerenoveerd.

• Informatie verkregen van IOED Erfpunt (december 2020).