erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
17499
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17499

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Dubbelhuis van vijf traveeën met twee bouwlagen en zadeldak (Vlaamse pannen), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw, met aanpassing van de bovenverdieping in de tweede helft van de 19de eeuw, ontpleisterd en met gedeeltelijk gewijzigde benedenverdieping in de loop van de 19de eeuw. Begane grond met gemarkeerd middenrisaliet van vernieuwde baksteen, links getoogde beluikte vensters in arduinen omlijsting. Rechthoekige omlijste bovenvensters met sluitsteen en doorlopend cordon. Opvallende spiegelboogdeur met ovaal bovenlicht met ijzeren tracering gevat in een arduinen omlijsting met hol beloop op neuten, verfraaid met rocaillesluitstenen en kuif; stoep geflankeerd door twee schoenkrabbers.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17499 (Geraadpleegd op 22-06-2021)