Complex in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Complex in neoclassicistische stijl aansluitend bij de bebouwing van de Kloosterstraat en volgens een bouwaanvraag van 1920 als kantoren horend bij nummer 32; acht traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit de tweede helft van de 19de eeuw, aangepast naar ontwerp van L. Plaquet van 1920.

Witgeschilderde lijstgevel met geprofileerde puilijst, afsluitend kordon, blinde fries en tandlijst onder de houten kroonlijst. Rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels waaronder spiegels op tweede bouwlaag. Rechthoekige poorten en deuren. Vijfde travee gemarkeerd door lisenen, rechthoekige deur tussen vlakke arduinen rechtstanden met aansluitende vensters onder hoofdgestel op gegroefde consoles met opschrift Bureaux.

• Gemeente-archief van Willebroek, Bouwingen, 1920, nummer 8.

Auteurs: Steyaert, Rita