Hoeve Wwe. Van Havere

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Wwe. Van Havere

Beschrijving

"Hoeve Wwe. Van Havere" met woonhuis, dwarsschuur en aanhorigheid zonder noemenswaardigheden. Deels aarden, deels met gras begroeid binnenerf met ligusterhaag en gietijzeren inrijhek. Woonhuis van het dubbelhuistype uit het vierde kwart van de 18de eeuw (?); vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, riet). Witgekalkte gevel op gepikte plint. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters onder rollaag. Schouderbogig deurtje met rechte waterlijst. Linker zijgevel voorzien van muurvlechtingen en rondboogvormig zoldervenster. Gemoderniseerde achtergevel. Evenwijdig aan het woonhuis, ten zuiden ervan: grotendeels houten dwarsschuur onder afgewolfd rieten dak; binnen gedateerd 1783.

Auteurs: Demey, Anthony