Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Beschrijving

In 1823 heropgebouwd door onderpastoor J.B. Van Damme, ter vervanging van haar tijdens de Franse revolutie gesloopte voorgangster van 1734. Vrij grote bakstenen kapel, rechthoekig met driezijdige sluiting, afgedekt door een zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien). Voorgevel geritmeerd door vier pilasters onder een gekorniste kroonlijst op klossen en bekronend driehoekig fronton. Rondbogige vleugeldeur in rechthoekige nis. Zijgevels elk voorzien van een rondboograam met imposten en sluitsteen, geflankeerd door rondbogig beeldnisje; laatstgenoemde komen eveneens voor in de voorgevel.

• DE GROODT R., Geschiedenis van Kruibeke, in Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 46, 1934, p. 68.
  • VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 47/2, 1935, p. 19-24.

Auteurs: Demey, Anthony