Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw; verhoogde begane grond. Diverse muurankers op variërende hoogten. Beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting met gestrekte waterlijst. Geprofileerde band onder de hanggoot. Rechts, kwarthol geprofileerde korfboogpoort met bepleisterde en beschilderde imposten, sluitsteen en waterlijst (traditioneel type uit de 17de tot 18de eeuw). Op de gekasseide binnenkoer een vervallen koetshuis uit eind 19de eeuw; vijf traveeën onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Baksteenbouw op arduinen plint. Getoogde poorten met doorlopende imposten. Smaller middenrisaliet met een volledig begroeid dakvenster met vleugelstukken. Verwerking van blauwe papensteen in de lisenen en de strekken.

Auteurs: Demey, Anthony