Open hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Open hoeve

Beschrijving

Open hoeve, met aan de straat gelegen gebouwengroep bestaande uit woonhuis, dwarsschuur en enkele kleinere aanhorigheden. Onverhard binnenerf met ijzeren ingangshek. Woonhuis uit de eerste helft van de 18de eeuw (?). Dwars op de straat ingeplant dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, riet) voorzien van een dakvenster met pseudo-fronton boven de deur. Verankerde baksteenbouw met witgekalkte gevel op gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters. Rechthoekige deur in vierde travee en bijkomende in de tweede. Aan de straatzijde, ten zuidwesten van het huis, dwarsschuur onder rieten schilddak (nok parallel aan de straat); horizontale houten beplanking ten dele bewaard in bovenbouw en ondervernieuwing in baksteenmetselwerk.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

De in oorsprong rieten bedaking en de buitenluiken van de rechthoekige vensters werd verwijderd. De dwarsschuur werd verbouwd.

• Informatie verkregen van de IOED Erfpunt (18 augustus 2021).