Hoekhuis in neotradionele stijl

Beschrijving

Hoekhuis in neotraditionele stijl, op een cartouche 1902 gedateerd; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien). Sokkel van arduinen breuksteen. Licht vooruitspringende linker travee bekroond door trapgevel (6 trappen + topstuk) met kleine arduinen vleugelstukken en uitgewerkte gesmeed ijzeren bekroning. Rechter travee bovenaan geaccentueerd door getrapte dakkapel op rondboogfries en gelijksoortige ijzeren punt. Op de centrale penant een gevelsteen met initialen DHDN. Het baksteenoppervlak is verlevendigd door verwerking van (imitatie?) natuursteen voor muurbanden, steigergaten, venster- en deuromlijstingen en cartouches. Verbouwde linker benedentravee (winkelpui).

Auteurs: Demey, Anthony