Hoeve Coolemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Coolemhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Coolemhof, hoeve

Beschrijving

Zogenaamd "Coolemhof". Omwalde hoeve met woonhuis en dwarsschuur, gelegen aan het einde van een dam en reeds vermeld in 1572. De omwalling is heden grotendeels gedempt, doch nog duidelijk aangegeven in het landschap. Huidig woonhuis gebouwd in 1927 (muurankers). Baksteenbouw van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Beluikte steekboogvensters. Overhoekse muizentandfries. Ten zuiden van het huis, lange dwarsschuur onder afgewolfd zadeldak met brede overstek. Deels behouden rietbedekking.

• MARIS A., Bazel in Waas, land, volk en kerk, 1976, p. 38-41.

Auteurs: Demey, Anthony