erfgoedobject

Hoeve

bouwkundig element
ID
17613
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17613
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Bazel
    Deze bescherming is geldig sinds 03-07-1981

Beschrijving

Open hoeve met vernieuwd woonhuis. Het beboomde erf, met nog een deel van het oude woonhuis uit de 19de eeuw, is omzoomd door een meidoornhaag en bevat twee opmerkenswaardige schuren. Grote bakstenen dwarsschuur onder afgewolfd zadeldak, deels met mechanische pannen, deels met riet. De kleine bergschuur, links op de eerste is volledig van hout, en afgedekt door een rieten schilddak. Aan de straatzijde kapel ter ere van de Heilige Petrus in 1902 gebouwd op het einde van de lindedreef die uitloopt op het kasteel van Wissekerke.

  • VAN VLIERBERGHE J. 1934: Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 46.2, 27.

Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties

  • Is deel van
    Dorpskom Bazel


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17613 (Geraadpleegd op 08-03-2021)