• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskom Bazel

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Bazel

Beschrijving

Open hoeve met vernieuwd woonhuis. Het beboomde erf, met nog een deel van het oude woonhuis uit de 19de eeuw, is omzoomd door een meidoornhaag en bevat twee opmerkenswaardige schuren. Grote bakstenen dwarsschuur onder afgewolfd zadeldak, deels met mechanische pannen, deels met riet. De kleine bergschuur, links op de eerste is volledig van hout, en afgedekt door een rieten schilddak. Aan de straatzijde kapel ter ere van de Heilige Petrus in 1902 gebouwd op het einde van de lindedreef die uitloopt op het kasteel van Wissekerke.

• VAN VLIERBERGHE J. 1934: Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 46.2, 27.

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony