Burgerhuis van 1750

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1750

Beschrijving

Achterin gelegen dubbelhuis met overluifelde inrijpoort aan de straat. Voorgevel van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien) voorzien van drie houten dakkapellen met neogotische windborden. Traditionele verankerde bak- en zandsteenbouw; oudste deel van 1750 (jaarsteen), gerestaureerd in 1906 (idem) door toenmalige eigenaar burgemeester Santi, en in 1976 voorzien van een nieuwe gevel met zandstenen kruiskozijnen en steigergaten. Aan straatzijde, rechts van de inrijpoort een diepe bakstenen dwarsschuur met zadeldak (deels Vlaamse pannen, deels cementpannen) met trapgevel (7 trappen + overhoeks topstuk) voorzien van steekbogige muuropeningen, met trapezoïdale sluitsteen van natuursteen.

Auteurs: Demey, Anthony