Teksten van Hoeve gedateerd 1711

Hoeve met woonhuis en schuur ()

Hoeve met woonhuis en schuur, als hoevesite opklimmend tot het begin van de 18de eeuw. Boerenwoning oorspronkelijk van het langgeveltype met in de voorgevel jaarmerk '1711' in gesinterde bakstenen. Na verbouwing in 1996 met gewijzigde buitengevels en centrale dakkapel. Schuur gebouwd na het midden van de 19de eeuw. De bakstenen zijgevels en de beplankte langsgevels zijn vernieuwd.

• Onroerend Erfgoed, Digitaal opheffingsdossier 4.001/46013/113.1, Hoeve gedateerd 1711 met omgeving in Kruibeke (Bazel) (S.N. 2023).

Auteurs:  Debonne, Vincent

Hoeve gedateerd 1711 ()

Boerenhuisje met bepleisterde en witgekalkte gevel, met jaartal 1711 (geglazuurde steentjes). Heden vier traveeƫn onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Beschilderde plint. Rechte en gebogen muurankers onder de hanggoot. Rechthoekige vensters zonder lekdrempels, met houten lateien en duimen. Korfboogdeurtje. Parallel aan het huis een klein, deels houten schuurtje onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs:  Demey, Anthony