Beschrijving

Open hoeve met deels haagbeuk-, deels meidoornhaag aan de straatkant. Verzorgd woonhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerde bakstenen gevel op gecementeerde plint. Getraliede beluikte vensters onder houten latei. Verlaagde rechthoekige deur in vierde travee; deze in de zevende travee bezit nog bovenlicht met smeedijzeren versiering. Rechts tegen het woonhuis lager aanbouwtje van twee traveeën onder zadeldak (kunstleien), met rechthoekige deur en getraliede vensters. Noordelijke zijgevel bezit muurvlechting en twee rondbogige zoldervensters met rollaag van blauwe baksteen. Achtergevel met sporen van oudere kern: getralied houten kruiskozijn met duimen aan het benedenvak en rechthoekige deur met houten latei onder één rollaag. Haaks op de voorgevel van het woonhuis staat een grote dwarsschuur met zadeldak voorzien van een opwelving boven de mendeur. Kapspant gedateerd april 1811. Noordzijde thans afgedekt met golfplaten; zuidzijde met riet (slechte staat).

Auteurs: Demey, Anthony