Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1897

Beschrijving

Breedhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl, volgens cartouche daterend van 1897. Bakstenen lijstgevel geflankeerd door trapgevels en afgedekt door zadeldaken (mechanische pannen). Voorts sokkel, muurbanden, dorpels en aanzet- en sluitstenen in natuursteen. Rechthoekige vensters onder getoogde ontlastingsbogen. Rechthoekige deur in natuurstenen omlijsting met wortelmotief op de rechtstanden; steekbogig bovenlicht geflankeerd door rolwerk en afgedekt door waterlijst met diamantkopsluitsteen. Rechter trapgevel met rondbogig tweelicht met wortelmotief op de tussenstijl; eronder cartouche met initialen "A.D.H. - V.B.". Hoofdgebouw aan weerszijden geflankeerd door een enkelhuis van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) voorzien van een centraal dakvenster met trapgevel op schouderstukken. Verhoogde begane grond en rechthoekige muuropeningen, steekbogig ontlast.

Auteurs: Demey, Anthony