Herenhuis, koetshuis en brouwerijgebouw

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis met met gras begroeide voortuin met onder meer notenboom, een voormalig koetshuis aan de straatzijde en een voormalig brouwerijgebouw rechts van het woonhuis. Woonhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel (naar het zuiden gericht) op arduinen plint. Horizontale geleding door arduinen plint, puilijst, cordons en fries met rechthoekige panelen. Beluikte rechthoekige benedenvensters. Brede rechthoekige deur in neoclassicistische omlijsting van arduin. Getoogde bovenvensters in geriemde omlijsting met versierde sluitsteen. Koetshuis in baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Gewijzigde muuropeningen, doch deels behouden ordonnantie gekenmerkt door bakstenen pilasters, rondboogpoorten en al dan niet blinde radvensters; afgelijnd hoofdgestel. Brouwerijgebouw van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Traveeën gemarkeerd door lisenen, afgedekt door vlakke fries. Jongere rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Demey, Anthony