Meergezinswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meergezinswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Bazel

Beschrijving

Alleenstaande meergezinswoning van tien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met brede overstek op schoorstukken (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw. Voorgevel met rechthoekige deuren en vensters; laatst genoemde beluikt op de begane grond. In puntgevel aan straatzijde, twee spitsbogige bovenvensters. Achtergevel, uitziend op het kasteelpark, bezit een centrale verhoging met puntgevel. Volledig bepleisterde gevel voorzien van trompe-l'oeil beschilderingen: vensters, borstweringen, balkon, trap.

Auteurs :  Demey, Anthony