Notariswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Notariswoning

Beschrijving

Hoekhuis van twee bouwlagen onder een complexe leien bedaking, in nieuwe zakelijkheid, opgericht als woning met notarispraktijk naar ontwerp van P. Rome van 1932.

Baksteenbouw met sterk verspringende volumes, onder meer halfronde, gevelhoge erker vooraan. Rechthoekige muuropeningen. Volgens de bouwaanvraag oorspronkelijk met loods in de Pastorijstraat; bureaus ingericht aan Kerkstraatzijde met ter hoogte van huidige garage een ruimte voor een klerk; eetzaal en dienstvertrekken aan de Pastorijstraat; erker met notariskantoor en sitting (bovenverdieping).

• Gemeente-archief Willebroek, Bouwingen, 1932, nummer 22.

Auteurs :  Steyaert, Rita