Boerenhuis gedateerd 1805

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis gedateerd 1805

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenhuis van 1805

Beschrijving

Oorspronkelijk een boerenhuis van één bouwlaag gedateerd 1805 op de deurlatei, en circa 1930 met één verdieping verhoogd. Dubbelhuis van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw. Straatgevel met gecementeerde plint en verhoogde begane grond. Rechthoekige benedenvensters in arduinen omlijsting met duimen; ontlast door een rechte strek plus rollaag. Rechthoekige deur in arduinen vlakke omlijsting met kleine neuten, een gestrekte tussendorpel met ruitmotief, en een waterlijst boven de gedateerde latei. Verdieping met rechthoekige vensters in gecementeerde omlijsting. Zijgevels met muurvlechtingen. Eenvoudige witgeverfde achtergevel met gepikte plint. Getraliede rechthoekige vensters in een houten kozijn. Bijzonder lage rechthoekige deurtjes. Ten noordoosten van het woonhuis grote dwarsschuur oorspronkelijk met rietbedekking (nok parallel aan het woonhuis, heden mechanische pannen).

Auteurs: Demey, Anthony