Gemeenteschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

Beschrijving

Gemeenteschool in neotraditionele stijl uit 1901-1902 (volgens gevelsteen) naar ontwerp van E. Careels van 1900. Symmetrisch opgebouwd complex met achteruitwijkende middenpartij van twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op en parallel aan de straat, leien en kunstleien).

Bakstenen lijst- en trapgevels met gebruik van natuursteen voor banden en omlijstingen. Rechthoekige vensters, onder meer drielichten, met vernieuwd houtwerk. Rondboogdeuren.

Achteraan aansluitende latere uitbreidingen, onder meer naar ontwerp van P.J. Scholliers van 1937-1938 en naar ontwerp van L. Smet van 1955 en 1959.

• Provinciaal Archief Antwerpen, Scholen, Willebroek, Kerkstraat, Gemeentelijke meisjesschool, dossiers 1, 4 en 14.

Auteurs: Steyaert, Rita