Kapel ter ere van Jezus

Gemeente Kruibeke

• Adrescontrole Kruibeke (adrescontroles: 09-10-2007 - 09-10-2007).
  • Inventarisatie Kruibeke (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kapel ter ere van Jezus

is beschermd als monument Kapel ter ere van Jezus

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Getijdenwatermolen en molenaarswoning, kapel en Graventoren met omgeving

Beschrijving

Kapel ter ere van Jezus van het kruis afgedaan. Neoclassicistische kapel van 1859 op rechthoekige plattegrond en afgedekt door een zadeldak (nok loodrecht op de straat) met sierlijke houten dakruiter. Bepleisterde en beschilderde voorgevel met rondboogvormige vleugeldeur geflankeerd door pilasters. Geveltop uitgewerkt in de vorm van een driehoekig fronton. In elke zijgevel een steekboogvormig raampje met sluitsteen en waterlijst.

• VAN VLIERBERGHE J. 1937: Annalen van de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 49.1, 26-28.

Auteurs: Demey, Anthony