Standbeeld van Mercator

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Standbeeld van Mercator

Beschrijving

Meer dan levensgroot bronzen beeld op vierzijdige arduinen sokkel. Beeld gesigneerd F. Van Havermaet, 1870 en gegoten te Brussel bij Cie. des Bronzes, Directeur A. Verhaeren. Elke zijde met neogotische nis waarin volgende tekst: achterzijde: "Aan Geeraard Mercator te Rupelmonde geboren en opgevoed, prins der wiskundigen van zijnen tijd, stichter der nieuwe aardrijkskunde in den ouderdom van LXXXII j. VIII m., vierde kwart van de 17de eeuw, Den II Decemb. MDXCIV te Duisburg overleden"; rechterzijde: "Met behulp van bestuurs- en volksgiften door den Oudheidskring van Waas opgericht, en in het jaar MDCCCLXXI ingehuldigd".

Zelfde teksten, in het latijn op voor- en linkerzijde.

Auteurs: Demey, Anthony