Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand

Beschrijving

Kapel in classicistische stijl ter vervanging van haar voorgangster die in de 16de eeuw door de Geuzen werd verwoest. Gerestaureerd bakstenen gebouw op gecementeerde plint en afgedekt door een zadeldak met brede overstek. Zijgevels voorzien van een oculus. Voorgevel met bossage en vlakke pilasters die de als driehoekig fronton uitgewerkte geveltop dragen; hierin een rondboognis met het oorspronkelijk tabernakelkapelletje. Rechthoekige vleugeldeur; bekronend smeedijzeren kruis.

• VAN VLIERBERGHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas 48/1, 1936, p. 28-29.

Auteurs: Demey, Anthony