erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
17748
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17748
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, cementpannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch in het eerste kwart van de 20ste eeuw in Lodewijk XVI-stijl aangekleed. Gecementeerde lijstgevel met arduinen plint en kordons. Risalietvormende linker drie traveeën met steekboogvensters in vlakke omlijsting, op de bovenverdieping voorzien van oren, sluitsteen, waterlijst waarboven festoenen, en paneel op de borstwering. Analoge deur met festoenbekroning. Twee rechter traveeën met rechthoekige poort en vensters. Geveleinde met gelede architraaf, vlakke fries en gekorniste kroonlijst.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17748 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.