• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerderij

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met woonhuis en dwarsschuur en ruime grasweide met afsluiting van beton voor de voorgevel (naar het zuiden). Woonhuis naar verluidt in kern opklimmend tot 1606, doch in 1831 aangepast en met twee traveeën verlengd. Lagere aanbouwsels tegen de zijgevels. Voorgevel van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Vernieuwd baksteenparement (1948). Beluikte en getraliede rechthoekige vensters op arduinen lekdrempels, ter vervanging van kruiskozijnen. Rechthoekige deur in vlakke arduinen omlijsting met neuten, gestrekte tussendorpel met jaartal 1831, rechte waterlijst en getralied bovenlicht. Achtergevel, verankerd en gewit op gecementeerde plint. Linkse vensters hoger geplaatst als voutekamer boven bewaarkelder. Beluikte of eertijds beluikte getraliede rechthoekige vensters in vlakke gecementeerde omlijsting en met arduinen lekdrempels. Linker zijpuntgevel met muurvlechtingen, dichtgemetseld uilengat en rechthoekig zolderluik. Ten zuiden van het woonhuis, haaks erop ingeplant, grote dwarsschuur van 1947 ter vervanging van een oudere schuur ter plaatse.

Auteurs: Demey, Anthony