Burgerhuizen van 1910

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen van 1910

• omvat de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1910

Beschrijving

Enkelhuis van 1910 (cartouche) met bakstenen schoudergevel in neotraditionele stijl; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, mechanische pannen). Arduinen plint en bepleisterde muurbanden. Rechthoekige vensters, op de verdieping uitgewerkt als kloosterkozijnen en driezijdige erker op de middentravee. Topgevel met Venetiaans drielicht en oculus. Het aanpalende nummer 27 is in dezelfde stijl opgevat, maar met een lijstgevel en overhoeks ijzeren balkon op de bovenverdieping.

Auteurs: Demey, Anthony